Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Redsblog
Natuurfoto's, macro's en bewerkingen, gedichten en korte verhalen
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Ik hoop dat je het de moeite waard hebt gevonden!!!



Mijn Profiel

redone
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

18 Sept 2011, dit was het begin!
20 september 2020 00:01

Foto-thema "Negen jaar ee...
20 september 2020 00:00

Foto-thema 20 sept. "Nege...
17 september 2020 09:10

Foto-thema"Vruchten aan b...
13 september 2020 00:04

Foto-thema "Fietsen".
05 september 2020 23:59




Fotoboeken


Fazanten en hazen. (34)
_
Kleine beestjes, macro/clos/up 2010 (18)
_

Kasteel Nederhemert en omgeving! (15)
_
Desi in Zeeland 2009 (18)
_

Herfst 2013 (46)
_
Bloemen in Zeeland 2012. (26)
_



Weblog Vrienden


Bennekesblogje
Van: Benneke

Franstaal
Van: fran

Hera
Van: hera

Leuke dingen
Van: tteun

Mike s place
Van: jjacqueline

Groene hartig
Van: GerardS

Koken kunst kouten
Van: wenny-m

Thijs
Van: 50plusser.nl

De vogelaar
Van: Xander1

Mijmeringen
Van: Ofsen

Bie wotterkaant
Van: Gribou---Greet

Het zeeuwse land
Van: Jacqueline59

Kiekie
Van: Kiekie

Kunstig
Van: j.zwiep




Gastenboek berichten

Januitdelft
05 februari 2019 12:52
_
Jullie festiviteiten zijn volledig aan mij voorbij gegaan en daarvoor mijn excuses. Er is hier ook het een en ander aan de hand en we zitten met een overvolle agenda. Dus alsnog mijn felicitatie voor jullie verjaardag en huwelijk. Ik lees dat jullie fijne dagen achter de rug hebben en dat je gegund. Van harte. Jan

René ofsen
04 februari 2019 13:43
_
Ik zag het nu pas. alsnog van harte. mooi stel zijn jullie. zo lang bij elkaar. top.

Ria(Redsblog)
31 januari 2019 11:44
_
Dank je wel Teun!!




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door 50plusser.nl om 08:57
_
50plusser.nl Online

Door Karekiet om 08:55
_
Karekiet Online

Door Gribou---Greet om 08:53
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:53
_
Rosalina42 Online

Door Rosalina42 om 08:53
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:51
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:51
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Amateur toneel, een leuke ervaring van een aantal jaren.


ik was ongeveer 17 jaar mijn eerste rolletje

Met opruimen kwam ik nog foto,s tegen van de jaren dat ik lid was van een toneelvereniging, de foto,s zijn niet meer om aan te zien, maar ik heb ze gescand en plaats ze hierbij.

In de 70er jaren tot ongeveer 1988 ben ik lid geweest van een amateur toneelvereniging, er was destijds niet veel bijzonders op dat gebied in Oosterhout.
Samen met een aantal mensen die je leert kennen hebben we toen het plan opgevat om een vereniging op te richten.
Advertenties gezet in de plaatselijke krant en na ongeveer een jaar hadden we een bestaande club, met regiseur en alles wat er nodig is.
We hadden de beschikking over een grote zaal die we huurden van het Gymnasium in Oosterhout. De decors werden zelf gebouwd, dat was opzich al een feest om te doen, je hebt zoveel lol met zijn allen. Uiteindelijk kom je dan tot een eerste voorstelling, bloednerveus, en hopend dat de zaal goed gevuld zou zijn. In de pauze hileden we een verloting om wat extra kasgeld te krijgen, de prijzen haalden we op bij de plaatselijk winkeliers.
Het werd allemaal langzaam maar zeker een echte club, we gingen ook"uit"spelen.
Er was één keer dat mijn tegenspeelster volkomen haar tekst kwijt was, ze hoorde geen souffleur of niets meer, ik zei toen:"Geeft niet joh, ga maar door:" Dit herhaalde ze gelijk, we lagen inwendig in een deuk, maar de mensen in de zaal hadden niets gemerkt.
Het was een heerlijke tijd, na het ongeval wat ik in 1988 kreeg ging het niet meer, kon geen teksten meer onthouden.
Maar als ik nu de foto,s zie, denk ik terug aan iets geweldigs.
Oh ja de naam van de Toneelvereniging was '" Amphis"
afgeleid van Amphitheater.
Er is één kleurenforo bij, dan snap je waaro ik "Redone"ben.


Hartelijke groeten Ria.
ps, de eerste foto, is van voor ons trouwen toen was ik al lid van een toneelclub.


bij de grimeur








erg he




Artikel links



Geplaatst op 19 september 2007 16:28 en 1427 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Nett  
19 sep 2007 17:25
Juist mooi Ria die ouwe foto’s.
Je was geen verlegen type…, aan toneel gedaan, van mij een groot applaus.) Nette


Redone  
19 sep 2007 18:32
Oei Nette, nou hoor ik te buigen he??
Bedankt.
_





_
Gizmoenbeertje  
19 sep 2007 19:27
Leuk verhaal.... hebben jullie ook klassiekers opgevoerd, de Gijsbrecht of zo... of gewoon blijspelen.... lijkt me inderdaad leuk maar ook moeilijk om in je rol te blijven..... was toen Benneke ook al in beeld?
groetjes, lia


Redone  
19 sep 2007 20:08
Hoi Lia, na de eerste foto was Ben in beeld, samen hebben we al die jaren op toneel gezeten, Ben was penningmeester.
We hebben blijspelen en drama gespeeld, maar geen Gijsbrecht hoor.
gr. Ria
_





_
Vlinder49  
19 sep 2007 21:10
Wat leuk Ria,het kon mijn verhaal ook wel een beetje zijn.
Ik speelde met mijn 14 een toneelstukje en Simon zat ook in de zaal.
Ik was penningmeester van de meisjes club en Simon van de jongensvereniging.
We zijn nu al 35 jaar getrouwd.
groetjes van Gerry
Leuk die foto's.

Redone  
19 sep 2007 21:35
Hoi Gerry, leuk he, ja het was een fijne tijd.
gr. Ria
_





_
Sylla  
19 sep 2007 21:39
Hoi, Dit klink ook mij bekend in mijn oren en gelijk komen de herinneringen weer boven. Ik ben 2 jaar lid geweest van een toneelver. en 1 keer kreeg ik de rol van een huishoudster, en moest ik de zoon des huises een kus geven want die was verliefd op mij geworden, bbbrrrrbbbrr, als ik er nog aan denk, het was een enge jongen en griezel en ik kon het niet. Het volgende blijspel was hij weer mijn tegenspeler en toen had ik al zoiets van bbrrr ik stop ermee, maar ja je moet toneelspelen toch!!! Maar ik kreeg een grotere hekel aan hem en toe dacht ik, ik ga wel naar een andere toneelver. en ging ik weg. Ik heb nooit meer toneelgespeeld. Was er misschien toch niet zo geschikt voor. Leuk verhaal.... Gr. van mij

Wilbecker.1  
19 sep 2007 21:56
Heerlijke herinneringen van een mooie tijd..prachtige sfeervolle foto's en ik snap nu inderdaad je naam ;o)) leuk
groetjes
Wil
_





_
Redone  
19 sep 2007 22:07
Hoi Syl en Wil, ik vond het zo gaaf, het liefste de meest gekke of aparte rollen, lekker te keer gaan, je uitleven, maar ook serieuze rollen. Ja was leuk. Bedankt voor jullie reakties.
gr, Ria

Franslj.1  
19 sep 2007 22:31
Erg??? Ria...nee hoor...een prachtig verwoord stukje geschiedenis voor jou en met bij die tijd passende foto's. Vraagje: Was Benneke wérkelijk penningmeester of spéélde hij dat op het toneel, want je weet het maar nooit met hem..?
Groet...franslj
_





_
Mamsie  
19 sep 2007 23:23
Hoi Ria, leuk he dat toneelspelen heb ik ook veel gedaan. Ook heb ik van mijn 37e tot mijn 55e musical en cabaret gespeeld. Was altijd heel leuk om te doen. Zal ook eens foto's op zoeken en weer eens op mijn weblog wat doen hahaha
Liefs Joke

Redone  
19 sep 2007 23:49
Ja moet je doen Joke, ik ben heel benieuwd, leuk he??
Liefs Ria
_





_
Redone  
19 sep 2007 23:51
Hoi Frans, nee Ben was echt penningmeester, er moest iemand het geld in de gaten houden he.
Hij is het thuis ook !!!! ( lol)
gr. Ria