Redsblog.Vijftigplusser.nl


Vertel iets over je hond.


Ik denk dat velen van van ons een hond hebben, misschien wel meerdere. Wij hebben altijd honden gehad, groot en klein.De grootste was een bouvier, een schat van een hond. Helaas is die maar 9 jaar geworden. Tot twee jaar terug hadden we nog twee honden, namelijk een York, en een Malthezer. De York is 10 jaar oud geworden, dat is niet al te oud voor een klein ras, maar hij was te ziek op het laatst.
Nu hebben we nog Brutus, de Maltezer Leeuw, hij denkt ook dat hij een leeuw is. De sukkel, hij is voor niets of niemand bang, totdat hij vorig jaar gebeten is door een loslopende Herdershond, hij was zo toegetakeld dat hij een dag in de kliniek moest blijven, dus voor Herders gaat hij een straatje om.


Hier een omschrijving van de Maltezer Leeuw.

De Maltezer is een gezelschapshond die behoort tot de bichonfamilie en oorspronkelijk afkomstig is uit het centrale Middellandse Zeegebied.

Uiterlijk:

De schofthoogte van dit ras ligt voor reutjes tussen de 21 en 25 centimeter en voor teefjes tussen de 20 en 23 centimeter. Het gewicht ligt rond de 4 kilogram. De Maltezer heeft alleen een bovenvacht die bestaat uit lang, zijdeachtig wit haar, waardoor er een scheiding over het midden van de rug valt. Rond de oogjes zit soms wat rood. Dat is traanvocht dat kun je gewoon voorzichtig wegknippen. Bij het poepgaatje zit ook haar als je dat niet wegknipt dat blijft het poep aan het haar hangen en dat word dan steeds meer, en dan kunnen ze niet meer poepen want dat poep dat er voor zit houd het tegen. Dus knip rond het poepgaatje of laat het bij de trimsalon doen.

Verzorging.

De vacht van de Maltezer moet iedere dag intensief maar voorzichtig gekamd en geborsteld worden. Speciale aandacht is nodig voor de haren rond de ogen. Het is belangrijk te voorkomen dat deze in de oogjes prikken. In de oren zit ook wat haar dat moet je er voorzichtig uit plukken. Je kunt het ook bij de dierenarts laten doen of bij een trimsalon. Daar kun je ook de nagels laten knippen en ook het haar. Als je de Maltezer wast moet je hondenshampoo gebruiken. De shampoo moet zijn voor een witte vacht en voor het lange haar.
bron:http://nl.wikipedia.org/wiki/Maltezer

Ik ben benieuwd wat voor honden jullie hebben.

Hartelijke groeten redone


Artikel links

nl.wikipedia.org/wiki/Maltezer
http://nl.wikipedia.org/wiki/Maltezer


Geplaatst door redone op 25 juni 2007 12:29

https://redsblog.50plusser.nl/?page=weblog&warticle_id=5136